Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Anne de Jong zilver & Phill Pols brons

Geplaatst op vrijdag 29 januari 2016 om 09:02 uur

In het weekend van 23 en 24 januari werd de Intersport Jonker Nationale C&D Indoor gehouden op de prachtige indooratletiekbaan van Omnisport te Apeldoorn.

Anne zilver in nieuw PR op de 1.000 meter

Anne de Jong deed zaterdag bij de junioren mee op de 1.000 meter. Zij liep onder begeleiding van MILA-trainer Johan Flipsen een hele mooie race. Met het advies om de race tactisch te starten en niet direct voluit te gaan, ging ze van start voor haar eerste indoorwedstrijd op die middellange afstand. Vanaf het moment dat het startschot klonk, zorgde ze dat ze tot de top vijf behoorde en na de eerste rond werd al snel duidelijk dat er drie toppers op de kopposities zouden blijven. In de laatste ronde mocht ze proberen om naar voren te komen. Anne passeerde netjes de eerste loopster en werd daarna door de derde loopster ingehaald. Met een mooie eindsprint kwam Anne over de eindstreep in een nieuw PR van 3.21,40 minuten. Het was een prachtige race. Zij haalde hiermee het zilver op krap een halve seconde van het goud. Daarna mocht Anne voor de huldiging het podium op en kreeg ze de mooie zilveren medaille omgehangen.

Anne ter Horst mocht ook op zaterdag aan de bak bij de tweedejaars D-junioren. Zij deed mee aan het kogelstoten. Helaas, liep het niet zo als Anne had gehoopt. Twee geldige pogingen, die helaas onder haar normale niveau bleven en een ongeldige poging, waarbij de kogel uit haar handen glipte. Toen begon het hele lange wachten. Was 9,02 meter genoeg voor de finale? Na drie uur wachten, men had allerlei problemen om de uitslag te voorschijn te kunnen toveren, bleek bij de callroom dat Anne niet in de finale stond. Het was niet genoeg geweest. Helaas, maar op naar de volgende keer.

Brandalarm

Phill Pols was op zondag 24 januari aan de beurt bij de C-junioren. Zijn doel was een verbetering van zijn persoonlijk record op de 60 meter horden en hij hoopte daarbij onder de 9 seconden te komen. Voor hoogspringen is hij sinds kort gestart met speciale hoogspringtraining, waarmee allerlei nieuwe technieken aangeleerd moeten worden en dat leidt meestal tijdelijk tot vermindering van de prestaties. Toch wilde hij graag aan dat onderdeel deelnemen. Ook had hij zich ingeschreven voor het kogelstoten. Daarop had hij kort geleden een prachtig PR gehaald van 14,26 meter.

Al vroeg moest hij aanwezig zijn en hij ging direct met de hordentrainer aan de slag. Helaas luidde al snel het brandalarm en moest de hele hal ontruimd worden. De atleten die beneden al aan het trainen waren, stonden daarom in hun shirtje en korte broekje buiten. Gelukkig bleek het vals alarm en mocht iedereen na een half uurtje weer naar binnen. De onderdelen zouden een uur later starten, omdat alles weer in werking gesteld moest worden.

Met een valse start op zijn naam moest Phill voorzichtig zijn en hij startte daarom als laatste. Toch kon hij er een inhaalrace van maken en eindigde hij zijn serie als derde met een tijd van 8,98 seconden. PR en zijn doel gehaald! Daarna de kwalificatieronde voor het kogelstoten. Hij wist dat hij met één stoot de kwalificatie van 11,50 meter kon halen om dan direct door te gaan naar het hoogspringen. Het lukte met een stoot van 13,02 meter.

Tijdens het inspringen bij hoog ging het redelijk, maar Phill landde in de laatste sprong op de lat ter hoogte van zijn schouder. Tijdens de wedstrijd ging hij soepel over 1,55 meter en voor 1,60 meter had hij twee pogingen nodig. Tijdens de tweede sprong over 1,65 meter belandde hij met zijn rug nog een keer op de lat en het lukte niet meer om de 1,65 meter te halen. Toch is zijn techniek op verschillende onderdelen al flink verbeterd en er wordt verwacht dat hij zeker hoger gaat springen als hij alle stukjes onder de knie heeft. Door deze ervaring liep hij de halve finale horden niet soepel en was er dus geen finale voor hem.

Brons voor Phill bij het kogelstoten ondanks gekneusde rib

In de rusttijd bleek de pijn in de schouder heftiger geworden. De fysiotherapeut legde uit dat hij zijn rib gekneusd had. Toch mocht Phill in overleg en onder coaching van zijn werptrainster de halve finale kogelstoten beginnen. Het ging moeizaam maar met 12,77 meter was het goed genoeg om als vierde de finale in te gaan. In zijn laatste drie pogingen verbeterde hij zich elke keer en kwam hij tot 13,65 meter waarmee hij, ondanks de gekneusde rib, derde werd en een bronzen medaille mocht ontvangen.

Atledo feliciteert Anne en Phill van harte met hun mooie medailles op deze Nationale C&D Indoor.