Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Leve de AED en Atledo

Geplaatst op donderdag 18 oktober 2018 om 18:21 uur

Leve de AED en Atledo

Op 25 september jl.  kreeg ik tijdens het Nordic-Walking een hartstilstand en viel vlak voor de kantine op de grond. Maar ik kan het gelukkig nog navertellen dankzij de hulpverleners van de klusploeg en de AED. Dat wil zeggen, ik ben weer thuis, maar ben wel deze dinsdag en de daarop volgende 3 dagen kwijt in mijn geheugen, dus veel weet ik nu van horen zeggen. Direct na mijn val werd ik gereanimeerd en kwamen via 112 meer hulpverleners aangesneld gevolgd door 2 ambulances. Ik heb me nooit gerealiseerd hoe geweldig dit 112 meldingssysteem samen met een AED levens kunnen redden.

Dat mijn dank aan mijn “redders” enorm is, zal iedereen begrijpen.

Als oorzaak van mijn hartstilstand wordt een bestaand litteken in de linkerkamer van mijn hart genoemd, hierdoor is de aansturing van alle hartfuncties in de war geraakt met een hartstilstand tot gevolg. Sinds 11 oktober ben ik weer thuis met een stent en een ICD kastje. Een ICD kastje is een uitgebreide Pacemaker, in wezen is het een ingebouwde defibrillator, waarmee ik honderd kan worden.

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar betrokkenheid met mij en Regina (mijn vrouw) gedurende mijn herstel en hoop U allen binnenkort weer op het Atledo-veld te zien. Oh, ja, neem eens in overweging om ook een cursus reanimatie te volgen.

André Langeveld