Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

2e Trainingstrail Atledo zwaar maar geweldig

Geplaatst op zondag 21 oktober 2018 om 11:18 uur

Het is zaterdag 20 oktober 8.15u ’s ochtends. Buiten is het nog wat fris maar de 1e zonnestralen doen hun uiterste best om de Indian Summer van 2019 nog wat langer voort te zetten. Dit kan niet anders dan een mooie dag worden.

 

Bijna 50 Atledoërs uit alle loopgroepen verzamelen zich in de kantine voor een gezamenlijk ontbijt. De warme worstenbroodjes, de broodjes en de koffie vinden hun weg en de sfeer is erg ontspannen. Na het ontbijt wordt er met de bus vertrokken naar Berg en Dal waar de N70 ook dit jaar het parkoers gaat zijn van de trainingstrail. Ten opzichte van vorig jaar is de groep eens zo groot en gaan er maar liefst 25 “nieuwe” Atledoërs mee. Bij het naderen van bestemming neemt de spanning bij deze mensen wat toe. Je ziet ze denken: “Dit wordt best pittig, het is echt Berg en Dal.”

 

Nog even een bakje koffie in het plaatselijke Dorpshuis en dan wordt er gestart. Gelijk een 10% daling van de Duivelsberg. Het is gortdroog en daardoor heel stoffig en het lijkt alsof er een kudde koeien naar beneneden gaat. Maar wat je daalt moet je ook weer stijgen. De trainingstrail is echt begonnen. Geen moment is het vlak. Klimmen en dalen wisselen elkaar af maar vooral de beklimmingen zijn pittig. De bovenbenen lopen vol en de ook de kuiten krijgen het zwaar te verduren. Soms moet er gewandeld worden. Gelukkig is er iedere 5 km verzorging aanwezig. Maar na de verzorging is het gewoon weer doorgaan. De Atledoërs helpen elkaar, ze moedigen elkaar aan en de 1e lopers halen de langzamere lopers weer op. Ondanks dat het zwaar is wordt de prachtige omgeving door iedereen opgesnoven. Zoveel heuvels, zoveel natuurschoon en dat in ons vlakke landje. Na een ruime twee uur lopen, genieten en zwoegen voel je dat het einde inzicht is. Maar die verdomde Duivelsberg was de start maar ook de finish. Dus de laatste klim. Zo heftig, zo zwaar maar iedereen haalt het.

 

In het Dorpshuis wordt onder het genot van borrel en soep met broodjes uitgebreid nagepraat. Iedereen is erg enthousiast, de pijn is vergeten en er wordt al weer over volgend jaar gesproken. Het Atledo gevoel is goed.