Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo Bruggenloop een literair succes

Geplaatst op maandag 29 oktober 2018 om 16:46 uur

Zondagochtend 28 oktober even voor half 10. Ongeveer 80 atleten staan klaar voor de jaarlijkse Bruggenloop van Atledo. Het parkoers gaat over de baan van Atledo naar de fietsbrug en terug. Een ronde van 2 km. De deelnemers kunnen zelf kiezen hoeveel ronden dat ze gaan lopen met maximum van 5 ronden. Het deelnemersveld is zeer geëmailleerd. Zo lopen er hele jonge kinderen mee maar ook senioren van 75.

Speaker Johan Jacobs is uitgeslapen en brengt er goed de sfeer in. De kinderen, bloedfanatiek, staan al een kwartier voor de start klaar maar sommige atleten rommelen een minuut voor de start nog aan hun startnummer.

Exact half 10 klinkt het startschot. De jeugd sprint ervan door. Mooi om te zien hoe ze de strijd aangaan. Sommige voor 1 ronde en andere gaan om zover mogelijk te lopen. Voor veel kinderen is het heel lastig om in te schatten hoever een ronde is en als ze de fietsbrug oplopen hangt bij sommige de tong al op de knieën. Vele trimmers lopen lekker rustig hun kilometers en nemen de brug zonder al teveel moeite.

Tijdens deze Bruggenloop valt vooral het warme Atledo familie gevoel op. Groot, klein, snel of trimmer iedereen geniet en onderweg moedigen ze elkaar aan.

Dit familie gevoel krijgt een leuk vervolg in de kantine. De hele ochtend is hier een gezellige boeken- en platenmarkt aan de gang. Ondanks de intrede van de E-reader blijven veel mensen het fijn vinden om een echt boek in de handen te hebben. Veel atleten die gelopen hebben bezoeken naderhand de boekenmarkt. Het is gewoon gezellig druk. Iedereen geniet. Mooi om te zien dat een man van begin 50 helemaal blij is dat hij een langspeelplaat van Corry en de Rekels heeft gevonden. Rond het middaguur is het alweer afgelopen. De vele tevreden gezichten laten zien dat de Bruggenloop 2018 wederom een literair succes was.

MEER foto's