Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo loopt prijzen bij de Drunense Duinen Cross.

Geplaatst op maandag 5 november 2018 om 18:10 uur

Zondag 4 november. De najaarszon schijnt. Vandaag de 3e cross in het regio 13 circuit, de Drunense Duinen Cross. Er is zoveel blauw van Atledo dat het niet anders kan of dit wordt een succesvolle wedstrijd voor de "Blauwe Bende".

De pupillen van Atledo zijn goed vertegenwoordigd bij deze cross op de zonnige zondagmiddag. Voor verschillende pupillen is het hun eerste crosswedstrijd, en voor allemaal smaakt het naar meer! Het plezier in lopen straalt er van af, en dat is natuurlijk het belangrijkste. C-pupillen Giel van den Mosselaar en Mike van der Galien maken er een spannende eindsprint van. Dit wordt beloond met medailles: zilver voor Mike en brons voor Giel. Bij de A-pupillen wordt er een zilveren medaille veroverd door Lucas Rutjes. Special Colin Bressers wint zijn race met ruime voorsprong en voor hem is er dus een gouden medaille.

Ook de Mila Troopers, met lopers van zowel Atledo als van andere atletiekclubs, is in grote getale aanwezig bij deze cross. Senioren Wouter Stokkermans en Benno Snepvangers starten als eerste. Benno zet zijn tegenstanders op de verkeerde voet door een supersnelle eerste ronde te lopen en daarna een rustiger tempo aan te houden. Allebei lopen zij een prima race en komen tevreden over de finish. Daarna zijn A-junioren Jasper van Laarhoven, Evi van Bladel en debutant Janneke Mengerink aan de beurt. Janneke heeft de afgelopen vier jaar amper hardgelopen, maar laat zien dat het talent nog steeds aanwezig is. Jasper liep zonder veel problemen naar de eerste plaats en ook voor Evi was er een gouden medaille. D-junior Lotte Griep start op de voorste rij en loopt een mooie wedstrijd. Dat wordt beloond met een bronzen medaille.

Bij de C-junioren staan de zusjes Roos en Anne de Jong aan de start, en Marit Griep. Roos liep een rustige race maar zette flink aan in de laatste halve ronde, waardoor de bronzen medaille voor haar was. Anne en Marit strijden verwoed om de eerste en tweede plaats, waarbij Marit er uiteindelijk met het goud vandoor gaat. Een leuk podium met drie Mila Troopers!

De heren en dames senioren en masters waren met een grote groep aanwezig en liepen een verdienstelijke wedstrijd. Johan Flipsen werd bij de mannen 55+ knap 2e.

Zondag 11 november staat de zware Maressia Cross op de kalender. Alweer de 4e cross in het regio 13 circuit.